lördag 7 februari 2009

Reinfeldt fortsätter bygga muren allt högre mellan blocken - och Maud lyder...

Senaste dagarna har media fyllts av centerns svek i kärnkraftfrågan.
Igår grät Maud t.o.m i aktuellt inför sina centerpartister i Visby. Och bjöd in oppositionen till samtal om en energiuppgörelse.
Visst. Vi har varit med förr. Sist var det Björklund som bjöd in till samtal om betygsskalan. Allt var färdigförhandlat och klart och det gällde för oss från mp s och v att tacka och ta emot eller gå. Vi gick.
När alliansen äntligen kommit överens finns ingen möjlighet att ens ändra en bokstav det blir liksom ohanterligt. Och varför skulle man ändra man har ju ändå majoritet (med 7 ynkna röster men ändå) och framförallt har Reinfeldt och moderaterna en plan.
Reinfeldt har mycket riktigt insett att för att han och m skall kunna regera så måste han förhindra blocköverskridande överenskommelser. Annars kommer sossarna alltid kunna göra upp med c, fp , eller... Och vi gröna kan alltid göra upp med borgarna. Allt blocköverskidande samarbete skadar både m och s, men framförallt moderaterna, och därför har Reinfeldt bestämt sig för att förhindra det. Och i den planen är kärnkraften en viktig del. Tidigare fanns det en överenskommelse mellan s,c och v. Nu har Maud lydigt sänkt sådana projekt. Reinfeldt rules i alliansen och Sveriges folk förlorar långsiktigheten !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar